L’alcalde d’Olot demana que es constitueixi un Govern per portar a terme el seu programa amb Artur Mas com a president

Al Parlament de Catalunya, dilluns votarà la resolució d’inici del procés d’independència després que el Tribunal Constitucional ha rebutjat impedir el debat parlamentari per unanimitat dels seus membres. L’alcalde de Convergència d’Olot i vicepresident de l’Associació de Municipis per la Independència, Josep Maria Corominas, assegura que la resolució pactada entre Junts pel Sí i la CUP, que diu que el Parlament i el procés de desconnexió democràtica no se supeditaran a les decisions de les institucions de l’Estat espanyol, no ha enganyat ningú, i que respon al mandat democràtic demanat a les urnes.

La votació de la resolució sobre el procés independentista es votarà abans de la sessió d’investidura d’Artur Mas, amb el dubte de si els diputats de la CUP li donaran suport. Josep Maria Corominas demana que la sessió permeti constituir un Govern amb Mas al capdavant i que la Candidatura d’Unitat Popular es mantingui discreta respecte de les negociacions.

Amb tot això, dilluns es complirà un any del procés participatiu del 9 de novembre. Segons l’alcalde d’Olot, aquell dia els ciutadans van fer possible la voluntat d’expressar-se sobre el futur de Catalunya.