L’Associació d’Amics del Tren Olot-Girona vol que el futur centre d’interpretació s’ubiqui a l’interior de l’antiga estació de la ciutat

Seguint amb la recerca per potenciar els atractius turístics de les vies verdes i recordar la història ferroviària de la Garrotxa, l’Ajuntament d’Olot i els Amics del Tren Olot-Girona s’han posat a treballar per exposar al públic l’antiga locomotora i dos dels cotxes del tren d’Olot, juntament amb un centre d’interpretació a l’antiga estació de la capital de la Garrotxa. Amb la total adquisició dels cotxes de l’antic tren d’Olot per part de l’Ajuntament, ja es pot començar a treballar en el projecte de recuperació i exposició de l’antiga locomotora 22 i dos dels seus cotxes, conjuntament amb un centre d’interpretació que els Amics del Tren Olot-Girona, assessors en el projecte, voldrien que s’ubiqués a l’interior de l’antiga estació de la ciutat. Així ho assegura el president de l’entitat, Ignasi Riera: “A la planta baixa hi tindríem una exposició temporal, entenent que hem de compartir els espais amb altres associacions que ja hi són. Al primer pis hi ubicaríem el nostre local social i la maqueta del tren d’Olot a Girona”.

Pel que fa a l’antic tren, es voldria exposar a l’exterior de l’antiga estació, en direcció al que havia estat el seu antic recorregut, la via verda. La locomotora i els dos cotxes se situarien sobre unes vies d’uns metres de llargada. Els cotxes recuperats hauran de ser remodelats perquè presentin un aspecte al més semblant a la seva imatge original. L’inerior d’un dells es remodelaria perquè fos com ho era antigament. L’altre el deixarien buit de dins per fer-hi exposicions o projeccions. Perquè això sigui així, els cotxes hauran de ser remodelats. L’associació es troba en converses perquè els alumnes de l’Aula Taller s’encarreguin de la remodelació dels cotxes.

Aquestes són les grans línies del projecte que l’Associació dels Amics del tren Olot-Girona han presentat a l’Ajuntament. El consistori espera que pugui ser realitat tard o d’hora, tot i que no es marquen cap data concreta. El regidor de Cultura, Josep Berga, destaca que l’important és que la maquinària perquè el projecte per recordar el passat ferroviari d’Olot sigui una realitat, ja ha començat a funcionar. Ara, segons diu, cal que els dos cotxes es vagin restaurant i quean el consistori compti amb els diners per invertir en el tren i el centre d’interpretació, començaran l’actuació.

 

Notícies relacionades:
– Els ‘Amics del tren Olot-Girona’ exposen a la fira de Lleida ExpoTren 2015
– Els ‘Amics del Tren Olot-Girona’ guanyen el ‘Premi a la maqueta europea’ de la RailExpo de París