Les Vies Verdes són un valor afegit per al turisme a la Garrotxa

Les vies verdes afavoreixen la descongestió de vehicles motoritzats als principals punts turístics i proporcionen una experiència única en entorns on el paisatge és un valor afegit. En pocs anys, la reconversió d’aquests camins s’han convertit en un element de qualitat imprescindible entre l’oferta turística que ofereix la Garrotxa.

Les estacions, alguns cartells i els túnels resten impertorbables al pas del temps, però malgrat que les marques ferroviàries hagin desaparegut per complet el camí segueix complint la seva funció. Són les vies verdes: antics traçats ferroviaris que es trobaven en desús, i que han estat adaptats per ser utilitzats com a itineraris ciclistes o a peu, amb uns pendents ideals per al seu gaudi. A Catalunya ja existeixen sis traçats d’aquestes característiques, i una de les pioneres va ser la Ruta del Carrilet, a la Garrotxa. El seu pas per les deveses de Salt, la Vall d’Hostoles i d’en Bas, o la Zona Volcànica de la Garrotxa, fan d’aquesta ruta un actiu turístic per la seva gran importància paisatgística.

Per aquest motiu, les vies verdes s’estan convertint en un element imprescindible a les comarques que aposten per un turisme ecològic perquè compleix una doble funció: descongestionar els punts d’interès de vehicles motoritzats i proporcionar al visitant d’una experiència diferent i única sobre l’entorn que l’envolta. Però les vies verdes segueixen el recorregut marcat pels seus avantpassats, i per tant tenen un principi i un final.

El nou repte que encaren les comarques que acullen aquest tipus de traçats és el d’ampliar aquests recorreguts respectant les seves característiques. En aquest sentit, la Garrotxa comença a adaptar els antics camins al pas a bicicletes, per ampliar l’oferta que proporcioni al turista una experiència única.

 

Notícies relacionades:
– Santa Pau celebra que es concretin les propostes de senders ciclables fins a Mieres i un camí segur de Can Blanc al volcà Santa Margarida
– Allargaran la via verda d’Olot fins a Santa Pau i Mieres gràcies a un sender d’Itinerànnia
– Més de 105.000 persones utilitzen les vies verdes de la Garrotxa durant el primer semestre de 2015