Santa Pau celebra que es concretin les propostes de senders ciclables fins a Mieres i un camí segur de Can Blanc al volcà Santa Margarida

Els Ajuntament de Santa Pau i Mieres veuen positiva la iniciativa del Pla de Foment per condicionar i senyalitzar senders per transcórrer a peu o en bicicleta fins als seus municipis com a alternativa als vehicles motoritzats. La proposta havia sorgit del territori. L’actual equip de govern de Mieres també veu positiva la iniciativa. L’estudiarà i la consensuarà amb els agents turístics del territori. També va sorgir de Santa Pau la proposta de fer un itinerari segur que voregi la carretera des de la urbanització de Can Blanc als aparcaments de la Fageda i del volcà de Santa Margarida per fer a peu o en bicicleta. El sender evitaria imatges com les que s’han vist els darrers caps de setmana a l’entorn de la Fageda d’en Jordà. La proposta ha estat recollida pel conseller de Territori i Sostenibilitat en funcions, Santi Vila, que dilluns a Begudà va dir que havia donat instruccions perquè s’hi treballés en aquest sentit.

L’equip de Govern de Santa Pau pensa que seria una mesura igualment positiva la promoció del transport públic que dóna servei fins a Santa Pau, una proposta que també vol traslladar a la Generalitat. Es preveu que el sender per fer en bicicleta d’Olot a Santa Pau i Mieres estigui condicionat entre el 2016 i el 2017. A l’ajuntament de Santa Pau també li agradaria que el sender entre Can Blanc i el Volcà Santa Margarida fos una realitat el 2018.

 

Notícies relacionades:
– Allargaran la via verda d’Olot fins a Santa Pau i Mieres gràcies a un sender d’Itinerànnia
– Les Vies Verdes són un valor afegit per al turisme a la Garrotxa
– Més de 105.000 persones utilitzen les vies verdes de la Garrotxa durant el primer semestre de 2015