Els Fesols de Santa Pau reben en un acte simbòlic la Denominació d’Origen Protegida

Els Fesols de Santa Pau ja tenen la Denominació d’Origen Protegida i per això s’ha fet l’entrega del diploma que ho acredita en un acte simbòlic. En acabar l’acte hi ha hagut un tast de diversos plats elaborats amb aquest llegum per als assistents a la festa.

Els fesols de Santa Pau han rebut, en un acte públic a la plaça major del poble, el diploma que els atorga la Denominació d’Origen Protegida. Després d’anys de burocràcia i tràmits, aquest producte genuïnament garrotxí ha aconseguit ser reconegut.

Tot i que una part dels productors no s’han afegit a la DOP, per certa recança a l’hora d’augmentar els costos i passar controls, la majoria sí que en formen part. Malgrat que serà difícil igualar la producció de fesols de l’any passat, sí que s’esperen dades positives de la primera recol·lecció, ja amb la Denominació d’Origen Protegida.

 

Notícies relacionades:
– El conseller d’Agricultura, Jordi Ciuraneta, creu que el valor afegit de la DO Fesols de Santa Pau atraurà nous productors la propera temporada
– L’empresa certificadora de la DOP Fesols de Santa Pau ja ha visitat 6 dels 12 productors adherits
– Els cultivadors de fesols de Santa Pau tenen bones perspectives respecte de la primera collita amb la Denominació d’Origen Protegida
– Els Fesols de Santa Pau ja tenen la Denominació d’Origen Protegida Europea

x