Les aglomeracions de visitants a la Fageda aquest cap de setmana han estat similars a les del passat cap de setmana del Pilar

Aquest cap de setmana s’han tornat a veure grans aglomeracions de cotxes estacionats a l’entorn de la Fageda. A falta de conèixer el nombre de visitants, el Parc Natural creu que podrien ser similars als 2.500 del passat 11 d’octubre, la dada rècord des que es comptabilitza. El Parc subscriu la mesura apuntada pel conseller d’habilitar un sender segur fins als aparcaments de Can Serra i el volcà Santa Margarida i espera que a la primavera hi hagi una nova senyalització que orienti els visitants.

La imatge s’ha tornat a repetir aquest cap de setmana, amb una intensitat semblant a la del llarg cap de setmana del Pilar. Cotxes estacionats i famílies marxant pels marges de la carretera en direcció a la Fageda d’en Jordà. El Parca Natural encara no disposa de les dades de visitants, però tem que siguin similars a les del passat 11 d’octubre, quan es va registrar la xifra rècord des que hi ha mesuradors.

El Parc subscriu la mesura apuntada per l’Ajuntament de Santa Pau de crear un sender segur fins als aparcaments de Can Serra i el volcà Santa Margarida, sobre la qual, el conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, va dir que el departament s’hi posarà a treballar. El director del Parc ha explicat que es tractaria de connectar passos que ja existeixen en un sender unificat, amb tanques quan el camí passi molt a prop de la carretera. El Parc no espera veure l’actuació realitzada aquesta propera primavera, però sí nova senyalització que pugui orientar els visitants cap a camins més segurs.

Pel que fa a la promoció del transport públic, Xavier Puig apunta a la necessitat d’una revisió del servei ampliat entre Olot i Santa Pau els caps de setmana per augmentar-ne l’ús. El Parc també insisteix a seguir treballant en mesures que redistribueixin el nombre de visitants a la Fageda al llarg del dia i no es concentrin en hores concretes.

 

Notícies relacionades:
– El conseller Santi Vila dóna instruccions per augmentar la seguretat davant les aglomeracions de vehicles estacionats a la Fageda
– Més de 2.500 persones van visitar la Fageda d’en Jordà el diumenge 11 d’octubre, una xifra històrica que va saturar la zona
– L’alcalde de Santa Pau demana al sector turístic de la Garrotxa que promocioni més el servei d’autobús ampliat des d’Olot
– L’afluència de visitants a la Fageda genera aglomeració de cotxes estacionats fins a la urbanització de Can Blanc de Santa Pau

x