Alliberen 1.500 exemplars de cranc de riu autòcton a les conques dels rius Fluvià, Muga i Ter

Les conques del Fluvià, el Ter i la Muga es repoblen amb cranc de riu autòctons. Enguany es podran alliberar el doble d’exemplars que en la passada edició, fins a 1.500, nascuts al Centre de Reproducció del Cranc de Riu d’Olot. Aquest matí, s’han deixat anar alguns d’aquests crancs de riu i l’alliberament ha anat a càrrec dels alumnes de l’escola Lluís Castells de Riudaura.


L’activitat forma part del projecte Life Pomtamo Fauna per la conservació i recuperació del cranc autòcton. En total en els propers dies s’alliberaran fins a 1500 exemplars criats en captivitat al Centre de Reproducció de Cranc de Riu Autòcton d’Olot, que enguany ha duplicat la producció. La repoblació es du a terme en els nuclis ja existents de poblacions de cranc, però també en d’altres sectors, com aquest de Riudaura on l’espècie ja ha desaparegut per intentar tornar-los a establir en aquestes zones, tal com explica Miquel Campos, coordinador tècnic LIFE Potamo Fauna, que afegeix que l’activitat amb els escolars serveix també per sensibilitzar no només als nens i nenes sinó també als seus pares i a la població en general.

Aquesta és una activitat que es repeteix anualment per ampliar els exemplars de cranc de riu autòcton de les conques dels rius  Fluvià, Ter i Muga.

 

Notícies relacionades:
– Les poblacions de cranc de riu autòcton de la Muga i de Falgars són els que presenten resistència al fong portat pel cranc roig americà
– Un estudi revela que algunes poblacions de cranc de riu de la Garrotxa i comarques veïnes són resistents a la malaltia del cranc roig americà
– Neixen més de 5.000 cries de cranc de riu que serviran per repoblar els rius Fluvià, Ter i Muga