Aquest any 217 emprenedors han demanat assessorament a l’Institut de Promoció d’Olot i 22 han creat nous negocis

Des de l’inici del 2015, l’Institut Municipal de Promoció ha atès 217 emprenedors i 22 han creat el seu negoci. La majoria dels emprenedors assessorats darrerament estan en actiu i tenen una major formació, sobretot universitària. Amb l’objectiu de donar visibilitat a les idees, iniciatives i noves activitats, l’Ajuntament d’Olot ha creat la Setmana de l’Emprenedoria. Se celebrarà del 23 al 27 de novembre.

L’any 2014, des de l’Institut Municipal de Promoció d’Olot es van atendre 384 persones que, després del seguiment realitzat, van decidir crear 19 negocis. 12 dels projectes es van dedicar al sector del comerç. També se’n van crear en els àmbits del servei a les persones, els serveis professionals i l’hostaleria. En els primers deu mesos d’aquest any s’han realitzat 217 atencions i s’han creat 22 noves activitats. Aquest any, més de la meitat corresponen a serveis professionals. Aquest any els homes que demanen assessorament han estat el 48% del total, respecte del 52% de dones. Un 67% es troben en actiu i un 40% tenen estudis universitaris, un 39% havia cursat estudis secundaris i un 21% d’estudis primaris. El perfil d’emprenedor de l’últim any, doncs, té una major formació i es troba majoritàriament en actiu.

Aquest mes de novembre s’ampliarà l’acompanyament de l’Institut de Promoció a les persones emprenedores amb la creació de la Primera Setmana de l’Emprenedoria. L’obrirà la conferència del periodista i fundador de la ONG Sonrisas de Bombay, Jaume Sanllorente, el dilluns 23 de novembre a 2/4 de 8 del vespre al saló de descans del Teatre Principal. Del 23 al 27 de novembre, s’han programat activitats formatives sobre la utilització de les tecnologies de la informació i comunicació a l’empresa, a més d’una tertúlia sobre la seva evolució a les empreses. Altres activitats són una sessió informativa del que cal saber sobre les cooperatives i les novetats fiscals que cal tenir presents per al 2016. També tindrà lloc una sessió d’interemprenedoria dins la industria del sector plàstic, una xerrada de l’autora del llibre ‘Working happy’, Txell Costa, o un debat entre Joves Empresaris de la Garrotxa i estudiants dels instituts de la comarca. La setmana finalitzarà divendres 27 de novembre a les 7 de la tarda a la Sala El Torín, amb una jornada de networking que donarà a conèixer l’activitat de les empreses a la comarca i una conversa amb Didac Lee, director general de l’empresa Inspirit. En el marc de l’últim acte, tindrà lloc la tercera edició dels Premis 100% Emprenedors. Les activitats estan obertes a tothom. Per a més informació, poden consultar la pàgina web www.empresaaldia.olot.cat o bé trucar a l’Institut Municipal de Promoció d’Olot.

 

Notícies relacionades:
– L’Ajuntament d’Olot busca projectes empresarials per finançar-los a través del Fòrum Inversor i reconèixer-los als Premis 100% Emprenedors
L’Institut Municipal de Promoció d’Olot repetirà l’organització del Fórum Inversor l’any vinent
El primer Fòrum Inversor d’Olot acull 10 projectes empresarials que sol·liciten un total d’1 milió 900 mil euros

x