Divendres comença la campanya del Gran Recapte amb 82 punts de recollida a tota la comarca

La jornada central del Gran Recapte d’Aliments de la Garrotxa tindrà lloc el 28 de novembre. L’organització demana la col·laboració de 200 voluntaris que recolliran productes per al Centre de Distribució d’Aliments. La campanya del Gran Recapte comença aquest divendres. Aquest any hi ha 82 punts de recollida a tota la comarca.

Aquests dies el Casal de la Gent Gran d’Olot s’afanya a acabar bosses de tela que seran distribuïdes a diversos supermercats i comerços de la Garrotxa. Aquest és només un dels col·lectius que enguany han volgut col·laborar en el projecte en defensa de la sostenibilitat anomenat Teixim. S’han creat un total de 500 bosses de tela per substituir les bosses de plàstic per a aquest projecte vinculat al Gran Recapte d’Aliments de la Garrotxa. El proper dissabte 28 de novembre tindrà lloc la jornada central del Gran Recapte, tot i que la campanya s’iniciarà aquest divendres i durarà fins al 15 de gener, segons les dates escollides per cada ajuntament de la comarca. És la sisena edició de la iniciativa solidària, que destina tot el material recollit al Centre de Distribució d’Aliments de la Garrotxa, situat a l’Avinguda Girona d’Olot, i que aquest any està atenent 631 famílies garrotxines. Aquest any les principals demandes són conserves, llegums cuits, productes d’higiene personal i detergents.

En aquests moments, el Gran Recapte té comptabilitzats 82 punts de recollida distribuïts entre tots els municipis de la comarca. Un dels objectius d’aquest any és aconseguir que les donacions del Centre de Distribució puguin fer-se al llarg de tot l’any. El volum de donacions que arriben al Centre de Distribució d’Aliments durant tot l’any són més del doble del que es recull en el total al Gran Recapte. Del total de donacions del 2014, entre un 35% i 40 % aproximadament, corresponen al que es recull al Gran Recapte, tre la jornada central i el total de la campanya.

Prop de 200 persones es mobilitzen cada any, de mitjana, per al Gran Recapte d’Aliments de la Garrotxa, que l’any passat va recollir 41.611 quilos d’aliments i productes bàsics. Tot i que en aquests moments ja hi ha col·laboradors apuntats, des del Consorci d’Acció Social es vol fer una crida a la participació. Per apuntar-s’hi, només cal omplir el formulari dedicat al Gran Recapte que es troba a la pàgina web del Consorci d’Acció Social de la Garrotxa. Per a més informació, també es pot trucar al Consorci. La sessió informativa dirigida als col·laboradors ja té data: serà el proper divendres 20 de novembre a les 7 del vespre a la Sala polivalent de l’escola Cor de Maria d’Olot.

 

Notícies relacionades:
– El recapte extraordinari del Carnaval d’Olot ha obtingut 2.500 quilos de productes que han anat destinats al Centre de Distribució d’Aliments
– La jornada central del Gran Recapte d’Aliments a la Garrotxa recull 31.000 quilos de productes bàsics
– Els centres educatius de la Garrotxa també participen del Gran Recapte d’Aliments amb les aportacions dels alumnes