El Consell Comarcal reclama a Ensenyament la restitució de l’import que concedia a les beques menjador del 25%

Tot i que aquest curs escolar el Departament d’Ensenyament segueix garantint les beques menjador que cobreixen el 100% i el 50% del servei, ha reduït en un 40% la partida destinada als alumnes de l’anomenat tram 3, aquella beca que cobreix el 25% del servei. La mesura afecta 195 famílies garrotxines. El Consell Comarcal cobrirà la diferència, però demana a la Generalitat que rectifiqui i restableixi l’import.

El curs passat, el Departament d’Ensenyament de la Generalitat va concedir aproximadament 48.000 euros al Consell Comarcal per pagar les beques menjador del tram 3, que cobreixen el 25% del servei. Aquest curs, però, només pagarà el 60% de l’import que va atorgar l’any passat. El Consell Comarcal no n’ha quedat satisfet. Reclama a la Generalitat que assumeixi i garanteixi les ajudes en aquest tram d’acord amb el model i proposta de la corporació.

De moment, mentre no arriba la resposta del Departament, el Consell Comarcal de la Garrotxa ha decidit resoldre favorablement els ajuts de menjador perquè cap família que necessita la beca del 25% no se’n quedi sense.

La decisió del Departament respecte de les beques menjador del 25% respon a criteris tècnics derivats de l’aplicació de càlculs fets en base al conjunt de Catalunya, una màxima que el Consell Comarcal considera injusta perquè no té prou en compte casos particulars.

 

Notícies relacionades:
– La Generalitat atorga 511 beques menjador per als alumnes de la Garrotxa