La Cooperativa de la Vall d’en Bas recollirà 2.500 tones de blat de moro malgrat la sequera de l’estiu

La cooperativa de la Vall d’en Bas, el receptor de cereal més important de la Garrotxa, recollirà a la fi de la temporada 2.500 tones de blat de moro. És gairebé un 38% menys que la temporada passada, tot i que les pluges de l’any passat van propiciar una recollida rècord, i aquest any la sequera i les altes temperatures han afectat la producció. Amb tot, els responsables de la cooperativa estan satisfets, ja que consoliden una tendència ascendent pel que fa a la recollida de blat de moro.

La recollida de blat de moro a la cooperativa de la Vall d’en Bas, el receptor més important de cereals de la Garrotxa, s’acabarà al novembre i no al gener, com l’any passat. La causa són les baixes precipitacions i les altes temperatures de l’estiu. Amb tot, a finals de mes s’hauran recollit 2.500 tones.

Així, aquesta temporada es recolliran 1.500 tones menys de blat de moro respecte de l’any passat, però la temporada del 2014 va ser de rècord, amb 4.000 tones, la major quantitat recollida en els últims 10 anys. Fins el 2013, la cooperativa recollia anualment de 1.200 a 1.800 tones, xifres molt inferiors al recollit aquest any. La cooperativa consolida una tendència ascendent pel que fa a la recollida de blat de moro.

La sequera d’aquest any propiciarà un descens del 15% de la collita de blat de moro al global de les comarques de Girona. En aquest context, la cooperativa de la Vall d’en Bas n’està satisfeta, ja que els cereals i la fàbrica de pinso són les seves línies de producció més importants, i el recollit la consolida com la principal receptora de cereals de la comarca.

 

Notícies relacionades:
– La Cooperativa de la Vall d’en Bas recull 4.000 tones de blat de moro i completa la millor campanya de l’última dècada

x