Els alcaldes garrotxins es preparen per aplicar la llei de la transparència

La llei de la transparència s’aplicarà als ens locals a l’inici de l’any que ve. Per això, el secretari general de governació, Francesc Esteve, va transmetre ahir als alcaldes de la Garrotxa la informació necessària perquè tots els consistoris de la comarca puguin complir els requisits i aplicar la llei de la transparència sense problemes.

El Parlament de Catalunya va aprovar la llei de la transparència el passat 18 de desembre de 2014 amb una majoria folgada de la cambra. Gairebé un any més tard, la llei es va preparant per entrar al món local amb dos objectius: establir l’obligació d’oferir al ciutadà tota la informació que requereixi, i també que els ajuntaments tinguin la informació penjada en un portal web perquè tothom que vulgui accedir-hi ho pugui fer.

El secretari general es va reunir amb el Consell d’Alcaldes, paradoxalment fet a porta tancada, per explicar-los com serà l’aplicació d’aquesta llei als ajuntaments, tenint en compte la importància de la proximitat dels ens locals als ciutadans. La situació actual del país, sense un govern després de les eleccions al Parlament, no ha d’afectar al desplegament de la llei de la transparència. La llei entrarà plenament en vigor per als ajuntaments i ens locals el proper dia 1 de gener.

x