La Policia Municipal d’Olot inicia una campanya per combatre l’incivisme dels propietaris de gossos

A partir del 16 de novembre la Policia Local d’Olot augmentarà els controls en parcs i zones d’esbarjo habituals dels animals de companyia per sancionar les males conductes dels seus propietaris. Aquest augment de la vigilància policial va acompanyat d’una campanya  de l’Ajuntament d’Olot per promoure la tinença responsable d’animals de companyia. A més, el consistori ha aprovat la creació de la primera àrea d’esbarjo per a gossos de la ciutat.

Amb agents uniformats i de paisà és com la Policia Municipal d’Olot durà a terme una campanya per controlar i sancionar les males conductes, en la via pública, dels propietaris d’animals de companyia. Aquesta es posarà en marxa a parir del dia 16 de novembre i es desplegarà en les zones més freqüentades pels gossos i els seus propietaris tal com ha explicat el cap de la Policia Municipal d’Olot, Ignasi López.

Els agents no només controlaran la recollida de defecacions, sinó que també portaran detectors de xip, es vigilarà que els animals vagin lligats i que estiguin censats. Les multes van des dels 50 euros –per no dur l’animal lligat o tenir-los en una zona de joc infantil- fins als 100 euros que costa si no està xipat o per embrutar la via pública. En el cas dels propietaris de gossos potencialment perillosos que no disposin de la llicència, la sanció va dels 2.400 a 15.000 euros. Des de la Policia municipal s’havia detectat, a través de les enquestes de l’agent cívic, que la primera preocupació dels olotins i les olotines són els gossos, cosa que justifica la campanya que ara s’inicia.

Paral·lelament, aquest més de novembre l’Ajuntament d’Olot ha enviat cartes personalitzades a tots els propietaris de gossos sensats a la ciutat on es recorda les seves obligacions. En aquesta mateixa carta s’anuncia la creació de la primera àrea d’esbarjo per a gossos de la ciutat. Josep Guix, regidor de Medi Ambient de l’Ajuntament d’Olot ha anunciat que aquest espai, com a prova pilot, es posarà al barri de Pequin.

La creació d’aquest es farà a petició del col·lectiu de propietaris de gossos de la ciutat. Finalment l’escrit també informa que s’han instal·lat més cartells informatius en relació a l’obligació de recollir els excrements en diferents punts de la ciutat.