Olot Televisió emetrà en directe (dissabte, 22:45h) la gala de proclamació de l’hereu i la pubilla de la Garrotxa 2015

El pubillatge està molt arrelat a Catalunya. Es tracta, per als qui ho viuen en primera persona, d’un procés intens i d’una experiència molt enriquidora. La Garrotxa és una de les comarques catalanes que més intensament viu aquesta tradició. Dissabte a 3/4 d’11 de la nit, es farà la proclamació de l’hereu i la pubilla de la comarca i ho podran veure en directe per OLOT TELEVISIÓ.

El pubillatge és una tradició catalana molt arrelada al nostre país. Cada any, centenars de joves d’entre 16 i 23 anys participen en un procés que comença des de l’àmbit local, cadascú al seu propi poble, per ser escollits hereu o pubilla del municipi o de la ciutat. D’entre tots els pobles i indrets de Catalunya, les comarques centrals, el Maresme i a la Garrotxa són, per excel·lència, els llocs on més arrelada està la tradició del pubillatge.

En Joel Plana i la Tura Vilanova són hereu i pubilla de la Garrotxa de l’any 2014, després d’haver passat per un procés de selecció molt intens des que es van presentar a la Vall d’En Bas i a Les Preses respectivament, ja ha passat un any des que els van escollir per representar la comarca, i en aquests mesos han demostrat la seva capacitat d’implicació amb el país.

Enguany se celebrarà la 42a edició del sopar d’Elecció i Proclamació de la Pubilla i l’Hereu d’Olot i de la Garrotxa 2015. Són 52 noies i nois que aquest any esperen poder representar la ciutat i la comarca a través del pubillatge. “Per primera vegada tenim el mateix nombre d’hereus que de pubilles”, ha destacat Josep Andrés, president del Centre d’Iniciatives Turístiques, al plató de Les Notícies, on ha explicat els detalls de l’edició d’enguany juntament amb una altra membre de l’entitat organitzadora, Adela Moya, que ha explicat el procediment que se seguirà per elegir la pubilla i l’hereu d’Olot i de la Garrotxa: “Durant el sopar, els delegats de cada poble i cada barri voten les pubilles i els hereus que prefereixen. Per a la pubilla i l’hereu de la Garrotxa, han de puntuar del 10 a l’1 els candidats. Per a la pubilla i l’hereu d’Olot, en canvi, donen una votació que va del 10 al 4. De la suma d’aquestes puntuacions en sortiran els elegits del 2015. La votació es fa amb testimonis perquè no hi hagi cap incidència”, ha explicat Moya.

Josep Andrés s’ha felicitat que aquest any l’esdeveniment pugui ser retransmès en directe per Olot Televisió. “Gràcies a la col·laboració de la cadena”, ha dit, “l’acte s’obrirà a totes les llars. Això vol dir que no només acompanyaran a les pubilles i els hereus els 700 o 800 comensals del restaurant, sinó que la gent que en vulgui gaudir de la proclamació des de casa seva, aquest any li serà possible”, ha emfatitzat.

x