Un alumne de l’Escola d’Art i Superior de Disseny d’Olot demana formalment l’aplicació de la llei contra l’homofòbia als formularis oficials

“En l’àmbit de les administracions públiques de Catalunya, especialment en l’àmbit educatiu i universitari, s’han d’establir per reglament les condicions perquè les persones transgènere i les persones intersexuals siguin tractades i anomenades d’acord amb el nom del gènere amb què s’identifiquen, encara que siguin menors d’edat”. Això és el que diu l’article 23 de la llei contra l’homofòbia, aprovada pel Parlament de Catalunya l’octubre de l’any passat. Tot i això, la llei no està desplegada en tots els àmbits. Un exemple en són els formularis oficials. Ara, un alumne de l’Escola d’Art d’Olot ha decidit demanar formalment que se solucioni.

Un alumne de l’Escola d’Art i Superior de Disseny d’Olot trobava a faltar als formularis oficials d’Ensenyament una casella que reflectís la seva realitat, més enllà dels gèneres estrictes d’home o de dona. L’alumne voldria que s’afegís una casella que, sota el nom “altres”, s’hi pogués sentir més representat. Aquest curs, ha decidit demanar formalment al Departament d’Ensenyament que l’inclogui, amparant-se en l’article 23 de la llei contra l’homofòbia aprovada l’octubre del 2014. La seva petició ha evidenciat la lentitud en el desplegament de la llei en tots els seus articles. El centre s’ha solidaritzat amb la demanda de l’alumne. S’ha posat en contacte amb els òrgans competents per demanar el desplegament de la llei als formularis oficials. Paral·lelament, l’Escola d’Art es compromet a incloure la casella en els impresos generats des del propi centre, i a afegir-la també, en els formularis oficials, sempre que no hi hagi cap complicació de caràcter informàtic.

El centre espera que el desplegament de la llei avanci en aquest àmbit, tot i que assegura que el més important són les mostres de solidaritat per part dels alumnes i el professorat. L’alumne del centre també ha rebut mostres de suport fora del centre. És el cas del col·lectiu feminista La Dalla Garrotxa, que ha mostrat la seva solidaritat públicament a través de les xarxes socials.

x