Prop d’un centenar de cavalls participen al vuitè concurs morfològic del cavall pirinenc català

Olot ha acollit aquest dissabte al matí el vuitè concurs morfològic del cavall Pirinenc Català. Ha estat de forma excepcional: normalment se celebra a les comarques dels Pirineus, però enguany, en motiu dels 700 anys de la Fira de Sant Lluc, més d’un centenar d’animals han fet cap a la Garrotxa per concursar.

El recinte Firal d’Olot ha acollit una activitat excepcional dissabte. El concurs morfològic del cavall Pirinenc-Català ha fet cap a Olot, en motiu dels 700 anys de la Fira de Sant Lluc. Gairebé un centenar d’exemplars vinguts de les comarques del Pirineu han arribat a la capital garrotxina per participar-hi i intentar potenciar aquesta raça.

En la categoria de sementals s’ha imposat el cavall Tam de Casa Pei del Pallars Sobirà, tot i que també s’han vist animals amb un gran nivell en altres categories, com entre els terçons, eugues amb poltres i sobranys. Però malgrat tot, la situació actual dels ramaders que treballen amb aquests animals no és bona. És per millorar-la, que aquest sector celebra anualment aquest acte que intenta potenciar el valor no només econòmic, que representa el cavall Pirinenc Català.

 

Notícies relacionades:
– Olot acollirà el Concurs Nacional de Cavall Pirinenc Català, que per per primera vegada es celebrarà fora del Pirineu
– Aquest novembre Olot acollirà per primera vegada el Concurs Nacional de Cavall Pirinenc Català
– La Fira de Sant Lluc compleix 700 anys i tindrà un programa d’activitats especial per celebrar-ho

x