L’olotí Jordi Xuclà serà el cap de llista per Democràcia i Llibertat al Congrés per Girona, la nova coalició de CDC

Jordi Xuclà serà el cap de llista gironí de Convergència en les properes eleccions del Congrés dels Diputats. La novetat arriba amb Elena Ribera, que havia format part d’Unió i ara serà la número 2 en aquestes llistes en què formaran coalició amb Demòcrates de Catalunya i Reagrupament. Aquesta vegada es presentaran sota el nom Democràcia i Llibertat.

 

Amb l’objectiu de repetir l’èxit de la llista unitària Junts pel Sí, Convergència opta per repetir la fórmula de coalició sota un paraigua d’una nova marca. Aquesta vegada la coalició la formaran amb Demòcrates de Catalunya i Reagrupament i la nova coalició es dirà Democràcia i Llibertat. La llista gironina està formada per Jordi Xuclà i Elena Ribera anirà en segona posició. El seu objectiu és aconseguir dos diputats al congrés, tot i que en les últimes eleccions CiU a Girona en va aconseguir 3.

De tota manera, Xuclà assegura que aquesta nova coalició és l’alternativa sobiranista en les eleccions. Volen repetir la idea del pacte democràtic format per diferents partits catalans en les primeres eleccions generals.

Joan Bagué, per la seva banda, serà el cap de llista gironí pel Senat. Clàudia Massó i Pere Saló tanquen la proposta convergent d’aquestes eleccions que, en el cas del senat, són de llistes obertes.

x