Els Agents Rurals enxampen un caçador furtiu d’ocells a la Vall d’en Bas

Els Agents Rurals van enxampar a un caçador furtiu a la Vall d’en Bas, que feia servir una xarxa japonesa per a capturar ocells, un mètode que és il·legal perquè caça totes les espècies. Aquest delicte penal pot comportar penes de fins a dos anys de presó.


La xarxa japonesa és un mètode de caça prohibit, perquè no és selectiu i ho captura tot, inclòs les espècies d’ocells protegides. Se’n va trobar una a la Vall d’en Bas, i arran de la troballa els Agents Rurals van esperar al caçador furtiu i el van identificar. En el moment de ser interceptat, el furtiu havia capturat un exemplar de pit-roig, mort per l’estrès, i una cadernera que va ser alliberada.

Precisament, la cadernera és un ocell fringíl·lid, apreciat pel seu cant, i que a Europa està prohibida la seva caça; a Catalunya, però, i degut a la seva tradició, es permet la seva captura fins a finals de 2018 per la tradició que hi ha al país entre els ocellaires, que s’han d’atendre a la normativa per tal de poder fer reproducció de les espècies en captivitat.

El caçador furtiu, el primer capturat en els darrers tres anys a la Garrotxa, passa ara a disposició judicial: l’ús de la xarxa japonesa pot comportar penes de fins a dos anys de presó o multes de vuit a vint-i-quatre mesos, a més de la inhabilitació per a la caça de fins a quatre anys.