La Plaça Major d’Olot canviarà la seva fisonomia amb quatre nous suports lumínics i l’eliminació de l’arbrat i els parterres

La Plaça Major d’Olot canviarà la seva imatge actual. Així ho ha anunciat el consistori, que ha presentat un projecte que substituirà la il·luminació actual de la Plaça. S’instal·laran quatre suports nous que evitaran el cablejat que penja avui dia de les façanes dels edificis de l’entorn. També s’eliminaran els parterres per millorar la mobilitat de l’espai.


La fisonomia actual de la Plaça Major d’Olot canviarà en breu, on passarà a mostrar una nova imatge. És la proposta de l’estudi ‘unparelld’arquitectes’, d’Eduard Callís i Guillem Moliner, que preveu la instal·lació de quatre nous suports multifuncionals que ha de resoldre les principals mancances de l’espai, sobre l’estructura del cablejat aeri de la plaça i la millora de la il·luminació actual.

Pel que fa al cablejat, els suports que substituiran els fanals podran aguantar de forma més segura l’estructura que es pengi sobre les columnes d’onze metres, un sistema que avui dia s’aguanta gràcies a les façanes annexes a la plaça i del qual segons el regidor de gestió urbanística Josep Gelis “es desconeix el pes que pot aguantar amb exactitud”. La lluminària millorarà, amb vuit corones led a cada suport que reduiran un 60% el consum elèctric actual. Posteriorment també s’actuarà per millorar la mobilitat interna eliminant altres elements de l’espai, com els arbres i els parterres enjardinats. Es preveu que els suports estiguin instal·lats per les Festes del Tura del 2016; l’obra tindrà un cost aproximat de 120.000 euros.

 

Deixa un comentari