La meitat dels nius de vespa asiàtica de les comarques gironines s’han localitzat a la Garrotxa

 En el que va de temporada els Agents Rurals ja han detectat i eliminat més d’una seixantena de nius de vespa asiàtica a les comarques gironines. Aproximadament el 50% d’aquests nius s’han trobat a la Garrotxa. Ahir mateix els Agents Rurals en van exterminar un als Hostalets, a la Vall d’en Bas, i ja se’n ha localitzat un altre a Sant Privat d’en Bas.


Des de fa uns dies els habitants del veïnat de Pocafarina, de Sant Privat d’en Bas, s’han adonat que conviuen amb uns veïns poc desitjats. En un prat de la zona hi han descobert un niu de vespa asiàtica. Precisament ahir mateix, els Agents Rurals van eliminar un altre niu d’aquest insecte a la Vall d’en Bas, en aquest cas al nucli dels Hostalets. Amb aquest ja són més de 60 els que els rurals han retirat a tot Girona. Les comarques on més se’n han tret són la Garrotxa, el Ripollès i l’Alt Empordà, però en terres garrotxines s’hi han localitzat aproximadament el 50% de tota la demarcació, segons han informat els Agents Rurals. Expliquen que amb la caiguda de les fulles dels arbres els nius són més visibles i en el darrer mes, cada dia, n’han trobat dos o tres de nous. La vespa asiàtica és una espècie invasora que s’està escampant ràpidament pel territori i que no es pot eradicar, només es frenar la seva expansió i població.

 

Notícies relacionades:
– Els apicultors gironins descobreixen un nou mètode d’alta efectivitat contra les vespes asiàtiques
– Troben dos ruscs de vespa asiàtica al jardí d’un mas de Santa Pau
– Retiren un rusc de vespa asiàtica a Sant Joan les Fonts, el tercer a la Garrotxa en el que va d’estiu