La PAH ocupa el local d’Endesa per reclamar el restabliment de la llum a una família amb menors amb pocs recursos

La Plataforma d’Afectats per la Hipoteca de la Garrotxa ha ocupat aquest matí la seu d’Endesa d’Olot, en motiu del tall de llum a una família amb menors al seu càrrec el passat divendres, sense previ avís als serveis socials. La plataforma ha anunciat la seva intenció de no abandonar el local fins el restabliment de l’electricitat a la família.


La companyia energètica ha acordat tornar-los a donar d’alta abans de les sis d’aquesta tarda, després de dues hores de protesta. Segons la llei 24/2015 aprovada pel Parlament de Catalunya el passat mes d’agost no es pot tallar cap dels serveis bàsics a famílies amb risc d’exclusió social, a més d’aquelles que tinguin infants al seu càrrec, i s’ha de posar sempre en coneixement als organismes de benestar social.

 

Notícies relacionades:
– La PAH de la Garrotxa denuncia la venda de la gestió dels préstecs hipotecaris de CatalunyaCaixa al fons voltor nord-americà Blackstone
– La PAH de la Garrotxa exigeix a l’Ajuntament d’Olot que compleixi la moció aprovada fa 10 mesos i multi els bancs amb pisos buits
– Bankia i la PAH es donen dues setmanes per estudiar les propostes per solucionar els problemes de pagament de la hipoteca de 13 famílies garrotxines