L’Ajuntament d’Olot aprova per unanimitat revertir la propietat de la finca de l’antic parc de bombers perquè torni a ser municipal

En el darrer ple municipal, l’Ajuntament d’Olot va aprovar la reversió automàtica de la finca de l’antic Parc de Bombers d’Olot, després que la seu dels Bombers de la Generalitat s’ha traslladat prop de l’Estadi Municipal. La reversió, necessària perquè l’espai torni a ser de propietat municipal, ha obert el debat polític sobre quin ús se li ha de donar.


En el darrer ple municipal, l’Ajuntament d’Olot va aprovar per unanimitat la reversió automàtica de la finca de l’antic Parc de Bombers d’Olot. Des del 1981, havia estat cedida a la Generalitat per fer possible la construcció i ús de l’antic Parc de Bombers. Ara que el parc s’ha traslladat, el ple ha aprovat la reversió perquè l’espai sigui de propietat municipal. El punt de l’ordre del dia va obrir el debat sobre el futur ús de l’espai. Els grups municipals tenen diferents propostes. El portaveu d’ERC, Pere Gómez, va recordar la proposta del seu grup per fer-hi un espai d’emprenedoria lligat al Mas les Mates, que està a tocar. Josep Guix, del PSC, va explicar que abans de l’acord de Govern tenien en el programa electoral fer-hi un escorxador municipal de baixa capacitat lligat també a l’emprenedoria, però per aquell sector. Mireia Tresserras, de la CUP, va dir que el seu grup proposava fer-hi una pista coberta on s’hi poguessin fer activitats esportives o culturals, tot i que va dir que es podria decidir mitjançant una consulta. L’alcalde d’Olot, per la seva banda, va explicar que l’espai té un camp de futbol a prop, i havien pensat en millorar les instal·lacions esportives, pensant en el projecte de fomentar el futbol base, tot i que va admetre que per a l’indret on hi ha construït l’edifici de l’antic parc de bombers, no s’ha iniciat el debat. L’equip de Govern ha dit que estudiarà les diferents propostes per tal de prendre una decisió definitiva.