L’associació de municipis Xarxa C17 es constitueix oficialment amb una comissió executiva presidida per l’alcalde de Granollers

L’associació Xarxa C17, de la qual en formen part 28 municipis, entre ells Olot, s’ha constituït oficialment amb una comissió executiva presidida per l’alcalde de Granollers, Josep Mayoral. L’alcaldessa de Vic, Anna Erra, n’és la vicepresidenta. L’acte suposa un pas endavant després de dos anys de feina i ha servit per presentar 8 projectes clau. Entre aquests hi ha el desdoblament de la línia de tren R3, la reducció de la sinistralitat de la C17 i també la recuperació de la candidatura dels Jocs Olímpics d’hivern Barcelona-Pirineus de cara al 2026.

 

Alcaldes i representants d’empreses i entitats de la trentena de municipis que formen la Xarxa C17 s’han reunit avui a Vic per constituir-se com a associació. D’aquesta manera, la iniciativa enceta una nova etapa liderada per l’alcalde de Granollers, Josep Mayoral, que és el president de l’entitat, l’alcaldessa de Vic, Anna Erra que n’és la vicepresidenta i l’alcalde de Ripoll, Jordi Munell, com a secretari. L’associació s’ha constituït per donar impuls al corredor viari i ferroviari de la C17 que entén com un dels principals eixos de l’activitat productiva a Catalunya, malgrat la manca d’atenció històrica en termes d’inversió.

En la trobada, la Xarxa C17 ha definit un pla de treball amb 8 eixos entre els quals destaquen el desdoblament de la línia de tren R3 i també la cerca de solucions a la carretera. També es preveu agafar com a model de desenvolupament el Pla Director del Circuit de Velocitat així com impulsar el món del motor-esport, la salut i la metal·lúrgia per formar part de projectes europeus. D’altra banda, es contempla el desplegament de la fibra òptica, la xarxa elèctrica i els subministraments d’energia a tots els polígons industrials; l’impuls de la FP Dual amb un paper central de la Universitat de Vic i també l’impuls del transport públic a la C17 amb el desplegament d’un Pla de transport de viatgers. L’altre gran eix és recuperar la candidatura dels Jocs Olímpics Barcelona- Pirineus de cara al 2026.

A partir d’ara, la Xarxa s’ha emplaçat a seguir treballant en els 4 grups de treball que ja fa dos anys que va constituir i que són infraestructures, promoció industrial, formació professional i promoció turística.

x