Alba, La Dalla i l’Assemblea de Joves de la Garrotxa organitzen diversos actes amb motiu del Dia Internacional contra la violència de gènere

Avui, dijous 25 de novembre, és el Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones. Tant les institucions com les entitats d’Olot i la Garrotxa organitzen avui activitats per donar visibilitat a aquesta problemàtica, de la que la comarca tampoc no està exempta, i insisteixen que calen actuacions durant tot l’any per eradicar totes i cadascuna de les diferents cares de la violència de gènere.

Aquest matí, dones membres del col·lectiu de feministes de la Garrotxa La Dalla penjaven a la plaça Clarà d’Olot 34 cartells i 34 clavells, un per cada víctima mortal de la violència contra les dones en l’últim any als Països Catalans. La Dalla, juntament amb l’Associació de Dones Alba i l’Assemblea de Joves de la Garrotxa, han previst diversos actes amb motiu del Dia Internacional contra la violència de gènere. L’acte central és la concentració d’avui a les 7 de la tarda a les escales de Sant Esteve. Consisteix en una lectura de manifestos acompanyats per la música de Roser Rubió. L’acte comptarà amb la presència de la consellera de Governació i Relacions Institucionals, Meritxell Borràs. Tot seguit hi ha prevista una conferència a càrrec del cap dels Mossos d’Esquadra a la Garrotxa, Blai Ortiz.

L’Ajuntament d’Olot, per la seva banda, fa onejar la bandera lila aquest dimecres per donar visibilitat a la problemàtica i sensibilitzar la població. És un dels acords inclosos a la moció presentada per La Dalla que el consistori va aprovar per unanimitat el passat mes d’octubre i que insta a l’Ajuntament a treballar per eradicar la violència contra les dones a la ciutat. Fa anys que l’Ajuntament d’Olot i el Consell Comarcal de la Garrotxa van posar en marxa el Servei d’Informació i Atenció a la Dona a través del Consorci d’Acció Social de la Garrotxa.

Els actes organitzats per La Dalla i l’Assemblea de Joves de la Garrotxa continuen divendres a les vuit del vespre. Al local de la CNT d’Olot es projectarà la pel·lícula Big Eyes, de Tim Burton. Tot seguit, un especialista en casos de violència de gènere moderarà un debat sobre tipus de maltractaments presents a la societat. Per dissabte s’han previst dos tallers, un d’autodefensa emocional i un altre d’autodefensa física. Per participar-hi, cal inscriure’s al correu ladallafeminista@gmail.com. Des davui i fins diumenge també es projectarà un maping contra la violència de gènere a l’església de Sant Esteve.

x