Els ratpenats, les campanes i els masos de l’Alt Fluvià, objecte d’estudi de les Beques Ciutat d’Olot 2015

Aquest matí s’ha llegit el veredicte de les Beques Ciutat d’Olot. La Beca de Ciències Naturals s’atorga a Elena Roca, per un projecte relacionat amb dues espècies de ratpenat amenaçades a la Garrotxa. D’altra banda, la Beca de Ciències Socials té dos guanyadors: l’estudi sobre la revolució urbana de la zona de l’Alt Fluvià als segles XVI i XVII de Xavier Solà, i el treball sobre les campanes de la Garrotxa de Xavier Pallàs.

La voluntat de les Beques Ciutat d’Olot és impulsar la investigació en els terrenys de les ciències humanes i socials i les ciències naturals a la Garrotxa. Avui s’han conegut els projectes guanyadors del 2015. Els ratpenats seran l’objecte d’estudi de la Beca Oriol de Bolòs de Ciències Naturals, a través del treball d’Elena Roca, que investigarà sobre dues espècies de ratpenat amenaçades a la Garrotxa. Una d’aquestes és el nòctul gegant, localitzat únicament a la Fageda d’en Jordà.

La Beca Ernest Lluch de Ciències Socials té dos guanyadors ex-aequo: per una banda s’impulsa el treball de l’historiador de Sant Feliu de Pallerols Xavier Solà, que vol posar llum a la revolució urbanística del segle XVI a la meitat sud de la Garrotxa.

L’altre projecte que dóna suport el jurat és l’estudi sobre les campanes de la Garrotxa de Xavier Pallàs, que hauria de permetre l’elaboració d’un pla de conservació de les campanes, recuperar-ne alguns dels seus usos i conèixer la història que les envolta. Les Beques Ciutat d’Olot estan dotades amb 4.500 euros cada una, i els encarregats dels estudis hauran de tenir enllestits els seus projectes en un any.

 

Notícies relacionades:
– Laura Castellet i Beth Cobo són les guanyadores de les Beques Ciutat d’Olot 2014

Deixa un comentari