La consellera de Governació diu a Olot que l’Agència Tributària de Catalunya “tira endavant” malgrat la sentència del Constitucional

La consellera de Governació, Meritxell Borràs, ha remarcat a Olot que l’Agència Tributària de Catalunya “tira endavant amb tota la fortalesa”, ja que l’última sentència del Tribunal Constitucional només afecta un dels articles, el que preveia la incorporació voluntària de funcionaris d’altres administracions a través de convocatòries específiques. “No estem davant res que sigui nou, és una constant que el Govern espanyol miri d’aturar tot allò que surt del Parlament i allò que impulsa el Govern”, ha manifestat. Borràs assegura que la Generalitat s’ha posat a treballar per reformular l’article i trobar-hi un “desllorigador” per poder portar la llei catalana endavant.

El Tribunal Constitucional ha fet pública aquest dimecres la sentència per la qual estima un recurs del Govern espanyol contra la reforma de la llei de l’Agència Tributària catalana. Concretament, declara “inconstitucional i nul” l’article 4 de la Llei 9/2015 per a l’ordenació dels cossos tributaris d’adscripció exclusiva a l’agència. La llei estipulava que podien optar al cos tècnic de gestors tributaris de la Generalitat, entre altres, aquells funcionaris de l’agència tributària espanyola amb destinació definitiva a Catalunya. La Moncloa considerava que aquest punt “exclou el dret d’accedir en condicions d’igualtat als interessats de la resta de l’Estat”.

La consellera ha fet aquestes declaracions a la Garrotxa, on es trobava per reunir-se amb els ajuntaments de Castellfollit de la Roca i Olot. A acabar la reunió al consistori olotí, la consellera s’ha quedat a la ciutat per acompanyar les institucions i associacions de la ciutat i la comarca en l’acte de commemoració del Dia Internacional contra la violència de gènere. L’acte ha estat organitzat per Alba Associació de Dones de la Garrotxa i La Dalla Feministes de la Garrotxa a les escales de l’Església de Sant Esteve. Allà, les dues entitats han llegit llurs manifestos acompanyades per la música de la cantautora olotina Roser Rubió.

 

Notícies relacionades:
– Governació es compromet a buscar una solució perquè el nou ajuntament de Castellfollit prorrogui el termini de les obres
– Les associacions de dones de la Garrotxa demanen més mesures de repressió, prevenció i educació contra la violència masclista

x