En el que portem de 2015 ja hi ha hagut més accidents laborals mortals a la Garrotxa que en tot el 2014

Augmenta la sinistralitat laboral greu i mortal a la Garrotxa i a les comarques de Girona. En una sola setmana, la passada, a la Garrotxa es van produir dos accidents laborals mortals. Aquesta setmana, dilluns a les comarques gironines, a Sant Gregori, en va succeir un altre. Entre en gener i l’octubre d’aquest 2015 tant a la Garrotxa com a la demarcació ja s’han produït més accidents laborals amb ferits greus que en tot el 2014 i si es comptabilitzen els accidents mortals del mes de novembre, ja es supera, també, les dades de l’any passat.

La setmana passada a la Garrotxa es van produir dos accidents laborals mortals. Un dilluns a el Mallol i l’altre divendres a l’empresa santjoanenca de Torraspapel. Amb aquests dos, ja són tres els accidents laborals mortals que hi ha hagut a la Garrotxa en el que va d’any. El tercer, va ser el passat mes d’octubre a l’empresa Cales de Llierca d’Argelaguer. Fins al mes d’octubre a la Garrotxa s’havien produït un total de 533 accidents laborals, una mitjana de 53 accidents laborals mensuals. Aquesta és una xifra inferior a la de tot el 2014, quan va haver-hi 626 en tot l’any, d’aquests la majoria van ser lleus excepte 4 que van ser de gravetat i un que va resultar mortal. Si es tenen en compte les dues morts laborals que hi ha hagut al novembre a la Garrotxa, el 2015 ja supera en dos, els morts per accident en horari de feina del 2014.

A les comarques gironines, entre el gener i l’octubre del 2015 ja s’han produït més accidents laborals amb ferits greus que en tot el 2014, en concret 14 més. Dels 46 que van haver-hi en tot l’any passat, aquest 2015 ja n’hi ha hagut 60. El 2015 tancarà també amb un augment dels accidents laborals mortals. Tot i que fins a l’octubre de 2015 havien mort el mateix número de persones en accident laboral que durant tot l’any passat, 7, a aquestes s’hi ha d’afegir la persona que va morir dilluns a Sant Gregori i les dues víctimes mortals de la setmana passada a la Garrotxa.

 

Notícies relacionades: 
– Mor un home de 45 anys en un accident laboral a l’empresa Torraspapel de Sant Joan Les Fonts
– Mor un veí de les Preses en bolcar el tractor que conduïa en un camp agrícola del Mallol
– CCOO alerta de l’augment de la sinistralitat laboral i reclama més control públic arran de la mort d’un treballador a la Garrotxa
– Un treballador de l’empresa Olot Meats hospitalitzat en estat greu després de caure-li uns prestatges al damunt

x