Les associacions de dones de la Garrotxa demanen més mesures de repressió, prevenció i educació contra la violència masclista

Amb la música de la cantautora olotina Roser Rubió va concloure ahir l’acte central de les activitats programades amb motiu del Dia Internacional contra la violència de gènere, un acte organitzat tradicionalment per Alba, Associació de Dones de la Garrotxa, al qual aquest any s’hi ha afegit La Dalla feministes de la Garrotxa. Aquest any, l’acte ha comptat amb la consellera de Governació i Relacions Institucionals de la Generalitat, Meritxell Borràs.

Espelmes a les escales i flors a les baranes. Aquests elements van contribuir a donar solemnitat a un acte d’homenatge a les víctimes de la violència contra les dones, i de rebuig als agressors masclistes. Aquest any, el col·lectiu feminista La Dalla s’ha afegit a l’Associació de Dones Alba, perquè, com es mostrava en una pancarta, la societat, unida, es fa més forta contra la xacra de la qual la Garrotxa no està exempta. Ahir el regidor de Benestar Social a l’Ajuntament d’Olot informava que l’any passat cinc dones de la comarca van utilitzar el servei de teleassistència mòbil permanent per advertir davant del risc de ser agredides. Les dues associacions de dones van demanar més mesures de repressió i de prevenció per eradicar la violència masclista.

Aquest any, l’acte central del Dia Internacional contra la violència de gènere a Olot ha comptat amb la participació de la consellera de Governació i Relacions Institucionals en funcions, Meritxell Borràs. Després de l’acte central, va tenir lloc una conferència sobre seguretat i protocols a seguir davant d’agressions masclistes a càrrec del cos de Mossos d’Esquadra de la Garrotxa.

Les activitats organitzades pel col·lectiu La Dalla i l’Assemblea de Joves de la Garrotxa continuaran encara alguns dies. divendres a les vuit del vespre, al local de la CNT. d’Olot es projectarà la pel·lícula Big Eyes, seguit d’un debat moderat per un especialista en casos de violència de gènere. Per dissabte s’han previst dos tallers, un d’autodefensa emocional, al matí, i un altre d’autodefensa física a la tarda. Per participar-hi, cal inscriure’s al correu ladallafeminista@gmail.com. També, fins diumenge també es projectarà un mapping contra la violència de gènere a l’església de Sant Esteve.

 

Notícies relacionades:
– Alba, La Dalla i l’Assemblea de Joves de la Garrotxa organitzen diversos actes amb motiu del Dia Internacional contra la violència de gènere

Deixa un comentari