Olot Televisió emetrà un programa en directe de la Fira de la Ratafia de Besalú aquest diumenge

La ratafia és un producte molt conegut arreu de Catalunya. Això sí, hi ha llocs on en saben més que d’altres, perquè, per exemple, els mateixos veïns del poble s’elaboren la seva pròpia ratafia. Aquest és el cas de Besalú, a la Garrotxa. A la vila medieval, a més de tenir una gran tradició per aquest producte,l’hi dediquen cada any una fira, on es fa un concurs per escollir, a través d’un jurat, la millor ratafia de l’any a Besalú. OLOT TELEVISIÓ n’oferirà un programa en directe el proper diumenge, des de 2/4 d’1 del migdia fins a les 2 per mostrar aquesta tradició de la comarca.

És ben conegut que la ratafia forma part de la història d’Olot i de la Garrotxa, de fet, la marca més coneguda de totes arreu de Catalunya, la ratafia Russet, neix a  la mateixa capital de la comarca. I també és ben sabut que als pobles, als petits indrets de la Garrotxa, a moltes de les cases dels garrotxins, s’hi fabrica ratafia casolana, i cadascú té la seva pròpia recepta, el seu mètode infalible.

Ratafia Russet es compromet des de fa anys a etiquetar i produir uns exemplars determinats de la ratafia guanyadora de cada edició. Una prova més de la importància de la fira i de la passió amb què la viuen els veïns de Besalú.

 

Notícies relacionades:
– La Fira Orígens i el vulcanisme a la Garrotxa protagonitzen el ‘1món.cat’
– Olot Televisió emetrà en directe (dissabte, 22:45h) la gala de proclamació de l’hereu i la pubilla de la Garrotxa 2015
– La programació especial de la Fira de Sant Lluc d’Olot Televisió d’aquest diumenge aconsegueix un 15% de quota de pantalla del dia