Unes 3.000 persones visiten Besalú en 23a edició de la Fira de la Ratafia, que es va poder seguir per Olot Televisó

Ahir a Besalú es va celebrar la 23a edició de la Fira de la Ratafia, un ja del tot consolidat al municipi i fins al que s’hi van acostar unes 3.000 persones. Al migdia es van donar a conèixer els guanyadors del concurs de ratafia casolana d’aquest 2015 en una entrega que es va poder seguir en directe per OLOT TELEVISIÓ.

La ratafia de Manel Ramon Sánchez és la millor ratafia de Besalú del 2015. Així ho van anunciar ahir en la Fira de la Ratafia d’aquest municipi garrotxí, després que el jurat tastés les 21 begudes que enguany s’han presentat al concurs. Aquesta és la tercera vegada que aquest besaluenc guanya el concurs.

Els licors de Margarita Descamps i Pia Lagares van quedar en segona i tercera posició respectivament. En el concurs només hi poden participar ratafies elaborades a Besalú. De fet, aquest és un dels valors més destacats de la celebració d’aquesta fira, tal com va destacar Lluís Guinó Alcalde de Besalú.

Enguany la fira va comptar amb la participació de la Confraria de Ratafia de Santa Coloma. Precisament, la Fira de la Ratafia de Besalú, juntament amb aquesta associació organitzadora de la Festa de la Ratafia de Santa Coloma i el Celler de Can Roca han creat un manifest per defensar aquesta beguda espirituosa.

El tastet de ratafies, la fira i l’entrega dels premis del concurs es va poder seguir en directe per OLOT TELEVISIÓ en un programa especial que al llarg d’una hora i mitja va visitar la fira i va acostar a tots els garrotxins el minut a minut de l’esdeveniment.

 

Notícies relacionades:
– Olot Televisió emetrà un programa en directe de la Fira de la Ratafia de Besalú aquest diumenge