El centre itinerant de lleure educatiu en família Esplay farà parada a Olot aquest Nadal

Aquest cap de setmana a Olot ja s’inicien les activitats relacionades amb aquesta festivitat. En total, fins a mitjans de gener, es faran més d’un centenar d’activitats amb una novetat destacada, el centre itinerant Esplay serà a la ciutat amb un nou model de lleure educatiu en família inspirat en el Playmobil.

Arriba el desembre i això significa que s’acosta el Nadal. Con ja és habitual en aquestes dates Olot s’omple d’actes i esdeveniments de tota menta organitzats des de l’Ajuntament però també des de diverses associacions i entitats de la capital garrotxina. En total, fins a mitjans de gener es duran a terme més d’un centenar d’activitats d’entre les que no hi faltaran la instal·lació de la Pista de Gel a la Plaça Major, a partir del 18 de desembre, els concerts de Nadal, la Cagada del tió el dia 20, el mapping a la façana de l’ajuntament i el campament reial. El tret de sortida a totes aquestes activitats nadalenques es viurà el proper cap de setmana amb la Fira del Pessebre, que aquest any durarà més del que és habitual. Es farà entre el 5 i el 8 de desembre i hi haurà una 80a de parades. Com sempre també hi haurà el mercat d’artesania al Firal i l’espai de Nadal KM0 a la Plaça Major.

De totes les activitats que es duran a terme durant la campanya nadalenca a Olot en destaca una novetat. El centre itinerant Esplay farà parada a Olot entre el 23 i el 31 de desembre a la Sala el Torín. Es tracte d’un nou model de lleure en família amb una quinzena d’activitats basades en el joc educatiu i la iconografia de la marca Playmobil. L’Esplay vol impulsar un nou model d’esbargiment en família i per això és obligatori que tots els nens vagin acompanyats d’un adult.

A l’Esplay, més de jocs a escala humana, tallers i manualitats, també hi haurà dos diorames de clics que representaran el pessebre i la cavalcada de reis.

x