La Mostra de Pessebres recordarà la història del pessebrisme olotí i es preguntarà sobre la història dels tres Reis

Entre les activitats previstes a Olot amb motiu de la festivitat del Nadal, una de les més conegudes és la Mostra de Pessebres. Enguany la mostra mira enrere per posar en valor la referència que el pessebrisme olotí ha significat i significa per al país.

Els alumnes dels Estudis Superiors de Disseny Gràfic i d’Interiors de l’Escola d’Art d’Olot muntaven aquest dimarts al matí la instal·lació que proposen per a la 23a edició de la Mostra de Pessebres a Olot. Per aquest any, han proposat una experiència sensorial. El muntatge de l’Escola d’Art i Superior de Disseny, tot i ser contemporani, és ja un clàssic de la Mostra de Pessebres, però no és l’únic. Aquest any s’han establert sis seus des d’on commoure els olotins i els visitants amb desenes de mostres de pessebres. Aquest any, la Mostra vol reconèixer els artistes garrotxins, que han fet del pessebre de la comarca una referència al país. L’edifici de l’Hospici mostrarà dues propostes en aquest sentit. Sota les voltes del pati, s’hi instal·larà una mostra de prop de 50 diorames que permetran fer un repàs complet a la història del pessebrisme olotí des dels anys 40 del segle passat. A la Sala Oberta 2 hi haurà una exposició dedicada als mestres figuraires del pessebrisme. Continuant a l’Hospici, l’escultora Rosa Serra ha preparat un muntatge a partir del poema ‘La Nit de Nadal’ de l’olotí Jaume Bofill i Mates, àlies Guerau de Liost.

Aquest any, el Museu dels Sants dedicarà la Mostra als Reis de l’Orient. A la planta baixa s’hi podran veure els treballs dels alumnes de l’Escola Municipal d’Expressió, i a la segona planta, una exposició sobre el que sabem dels Reis mags. Una altra novetat d’enguany serà la recuperació de l’històric pessebre del santuari de la Mare de Deú del Tura, un pessebre català de figures vestides de tradició napolitana, d’acord amb la descripció que en va fer mossèn Domènec Balcells, persona que va viure en el tombant entre els segles XIX i XX.

La Mostra la completen les seus de Can Trincheria, amb una mostra de nadales i calendaris del desaparegut artista Miquel Plana, una mostra de pessebre popular i el pessebre de saló de la casa museu. A la biblioteca Marià Vayreda s’hi exposaran postals de ceràmica. La mostra s’obrirà aquest proper dissabte, cinc de desembre, i restarà oberta fins el 10 de gener.

 

Notícies relacionades:
– El centre itinerant de lleure educatiu en família Esplay farà parada a Olot aquest Nadal
– Inaugurada la 22a Mostra de Pessebres amb els diorames de l’Associació de Belenistas de Jerez i pessebres d’arreu del món com a principal novetat

x