El Diccionari Biogràfic de Josep Maria Canals recull la vida de 961 olotins molt diversos

Aquest cap de setmana es presenta a Olot el diccionari biogràfic de Josep Maria Canals. El diccionari inclou 961 biografies de diferents personatges de la ciutat entrevistats personalment per aquest activista cultural olotí.

Al 1992 Josep Maria Canals va començar a escriure biografies de diferents activistes socials i culturals de la ciutat d’Olot. A mesura que anava recopilant fitxes d’olotins diversos, se li va posar al cap la idea de fer un diccionari biogràfic que, després de més de vint anys de treball, finalment sortirà a la llum aquest cap de setmana. Es tracta, a més, d’un diccionari que surt amb una clara intenció de l’autor: unificar les diferents categories socials que hi ha a Olot. És per aquest motiu que hi ha fitxes d’olotins d’oficis i categories socials diverses.

En el diccionari s’hi troben un total de 961 biografies de persones de classes socials i oficis molt diversos. Totes elles s’han elaborat a partir d’entrevistes personals que ha realitzat Josep Maria Canals amb els mateixos protagonistes. La frontera entre els personatges que apareixen al diccionari és situa en l’any 1935, coincidint amb el naixement de Josep Maria Canals.

Aquesta és la primera vegada que a la ciutat d’Olot s’edita un diccionari d’aqustes característiques. L’Institut de Cultura de l’Ajuntament d’Olot és qui ha fet possible l’edició del diccionari que es presentarà el dissabte dia 5 de desembre a les set de la tarda al Casal Marià.

 

Notícies relacionades:
– L’Institut de Cultura editarà el diccionari biogràfic de personatges socials i culturals d’Olot de Josep Maria Canals
– Un activista olotí escriu un diccionari biogràfic sobre els personatges socials i culturals contemporanis d’Olot

x