Jordi de Dalmases, president del Col·legi de Farmacèutics de Barcelona: “Que hi hagi els diners i no arribin per decisió política és inadmissible”

El Consell de Col·legis Farmacèutics de Catalunya s’ha celebrat aquest dimecres al matí. Es tractava d’un consell ordinari, si bé darrerament els quatre col·legis estan celebrant consells extraordinaris per decidir actuacions conjuntes enfront els impagaments acumulats de la Generalitat. El president del Col·legi de Farmacèutics de Barcelona i portaveu del col·lectiu, Jordi de Dalmases, ha estat al plató d’OLOT TELEVISIÓ per parlar del treball conjunt que s’està duent a terme.

De Dalmases ha explicat que les accions que els col·legis poden fer per pressionar les administracions són limitades, ja que com a professionals sanitaris tenen el compromís de seguir dispensant els medicaments als clients. Tot i així, estan fent un seguiment dels pagaments i de les administracions perquè retornin el deute. “Hem de cridar ben alt i exigir que l’administració compleixi i els diners arribin”, ha dit de Dalmases. Pel que fa a la Generalitat, celebra que reclami el Fons de Liquiditat Autonòmica extraordinari amb força. “Si bé no ho va fer amb la mateixa força quan va començar tot”, ha afegit. Respecte del Govern central, considera que la seva acuació és “inadmissible”. “No cobrar de l’administració és trist, perquè és qui dicta les normes i és la primera que les ha de complir i pagar”, ha dit, “però saber que hi ha els diners i que no arriben per una decisió política és inadmissible”, ha declarat, en referència a l’enfrontament entre l’Estat i la generalitat i el Fons de Liquiditat Autonòmica aprovat pel consell de ministres. El president del Col·legi de Farmacèutics de Barcelona ha dit que seria convenient rebre els pagaments derivats del FLA extraordinari “abans d’ahir”.

De Dalmases també ha estat preguntat per la vacuna de la meningitis B, sobre la qual el col·legi que presideix ha confirmat que “les farmàcies catalanes pateixen problemes de subministrament per la forta i inesperada demanda” respecte a les previsions, tant a l’estat espanyol com a nivell mundial. De Dalmases ha dit que previsiblement l’administració haurà de prioritzar el subministrament de la vacuna en aquelles poblacions que més ho necessitin.

 

Notícies relacionades:
-Les farmàcies denuncien que els impagaments que encara arrosseguen estronquen les seves perspectives de futur