La Diputació de Girona posa a disposició dels ens locals l’Oficina de Transparència de cares a la posada en marxa de la llei

La llei de transparència es posa en funcionament a principis del 2016 i els ens locals s’estan preparant per tenir en ordre totes les dades que es requereixen. Aquesta informació pot costar de generar, i la Diputació, preparada des de l’estiu, ha posat a disposició una oficina per ajudar amb aquests tràmits.


La transparència de les entitats públiques està a l’ordre del dia. No només perquè sigui una mesura de neteja de l’imatge, sinó perquè l’entitat Transparència Internacional d’Espanya ho demana per llei. Una llei que comença a partir de l’1 de gener i que demana prop de 140 indicadors d’avaluació als ajuntaments i administracions que han de posar a disposició dels usuaris. Tot això a nivell digita. La Diputació de Girona, preparada amb totes les dades des de l’estiu al seu portal de transparència, es posa a disposició de tots els ens que ho sol•licitin, per ajudar-los en aquesta conversió.

S’ofereix aquesta plataforma per agrupar totes les dades, encara que no és obligatori ajuntar-les en aquest portal, mentre estiguin a l’abast de qualsevol usuari. S’està treballant, sobre tot, amb petits ajuntaments de localitats de menys de 5.000 habitants i el nivell d’ens és del voltant dels 2.000.

Ara per ara, prop del 40% de l’informació requerida ja es podrà trobar en aquest portal a partir de l’1 de gener i paulativament s’anirà ajuntant l’altra 60 restant que tot i així ja es troba als diferents webs de les entitats.

 

Notícies relacionades:
– Els alcaldes garrotxins es preparen per aplicar la llei de la transparència
– La Diputació de Girona ha estat la primera de Catalunya a posar en marxa el portal de transparència
– L’Ajuntament de Sant Joan les Fonts crea un portal de transparència i s’avança a l’aplicació de les lleis dels governs català i espanyol

x