La Fira de Sant Nicolau del Mallol recupera l’esperit remença i passa a ser d’un sol dia

El proper 6 de desembre es celebra una nova edició de la Fira de Sant Nicolau del Mallol. Aquest any el format de la fira canvia: passa a fer-se en un sol dia, i fuig de la temàtica medieval que l’havia caracteritzat els darrers anys per ser plenament un esdeveniment pagès i remença. Destaca la participació de Lluís Llach com a pregoner.


La Fira de Sant Nicolau del Mallol viu enguany diversos canvis. Amb la intenció de recuperar els orígens de la fira, s’ha creat de nou una comissió organitzadora formada per diverses persones i entitats. El primer que s’ha fet és escurçar-ne la durada: la Fira només es celebrarà un dia, el 6 de desembre, i es vol recuperar l’esperit remença abandonant la línia medieval dels darrers anys.

La fira d’aquest 2015 gairebé doblarà el nombre de parades, amb la participació de 52 firaires. També s’han programat diverses activitats annexes, com una excursió matinal, un concurs de dibuix, diversos tallers de remeis casolans, conferències sobre les notaries del Mallol a càrrec de l’exnotari Manuel Faus o la Catalunya remença des de l’òptica de l’historiador Albert Reixach, espectacles diversos, i tot complementat amb l’habitual missa de Sant Nicolau o el dinar popular a base d’escudella i carn d’olla. També cada any es convida a un personatge popular a fer un pregó per la fira, paper que aquest any recau en Lluís Llach.

El cartell de la Fira l’ha fet una artista de la Vall d’en Bas, Dúnia Clota, i l’Ajuntament ha posat a disposició del públic dos mitjans per aquells que vulguin anar a Sant Nicolau: la possibilitat d’agafar un trenet o l’opció de pujar el turó del Mallol mitjançant un burro.

 

Notícies relacionades:
– La Fira de Sant Nicolau dóna el tret de sortida a dos dies de trasllat a l’Edat Mitjana amb el pregó de l’actor Joan Pera