Les farmàcies denuncien que els impagaments que encara arrosseguen estronquen les seves perspectives de futur

Amb l’últim Fons de Liquiditat Autonòmica, la Generalitat ha pogut pagar l’últim mes de medicaments a les farmàcies, però, tot i així, encara queden alguns mesos impagats. Enmig d’aquest context, avui s’ha reunit a Olot el Consell de Col·legis Farmacèutics de Catalunya.

A la farmàcia Sans d’Olot, la notícia del pagament del Fons de Liquiditat Autonòmica ha estat agredolça. S’ha pogut pagar l’últim mes, però encara queden altres per pagar. Els impagaments al sector, que s’han anat succeint durant els últims quatre anys, han deixat la tresoreria de la farmàcia sota mínims.

Fins a la data, aquesta farmàcia assegura que ha pogut pagar a treballadors i proveïdors, tot i que amb la connivència d’aquests últims. Al farmacèutic Joan Sans no li angoixen tant els impagaments com la falta de previsió a l’hora de cobrir el deute. Joan Sans diu sentir-se decebut pel tracte polític que està rebent el sector. A l’angoixa dels impagaments s’afegeix la responsabilitat professional per seguir dispensant els medicaments necessaris per als ciutadans.

Avui el Consell de Col·legis Farmacèutics de Catalunya s’ha reunit a Olot. És un consell ordinari, si bé en els darrers mesos se n’han celebrat també d’extraordinaris per mirar de trobar una solució conjunta a la problemàtica. El sector farmacèutic català necessita que se li retorni el deute al més aviat possible per remprendre el ritme i recuperar les perspectives de futur.

 

Notícies relacionades:
– Jordi de Dalmases, president del Col·legi de Farmacèutics de Barcelona: “Que hi hagi els diners i no arribin per decisió política és inadmissible”