Turisme Garrotxa preveu una ocupació del 95% pel pont de la Puríssima

Les estacions d’esquí de Vall de Núria i Vallter 2000 obriran pel Pont de la Puríssima. Això no frenarà el turisme a la Garrotxa, que per a aquests dies preveu una ocupació del 95%, igual com l’any passat. Als atractius coneguts de la comarca i les activitats pròpies d’aquests dies s’afegeix nova oferta per descentralitzar les visites.

Turisme Garrotxa preveu una ocupació del 95% pel pont de la Puríssima, igual com l’any passat. Es preveu, doncs, que la Garrotxa resistirà l’obertura de les pistes d’esquí, que tindrà lloc aquest proper cap de setmana, amb una oferta ja consolidada, com la Fira de Sant Nicolau del Mallol, el Mercat de Nadal d’Olot o la Mostra de Pessebres, que aquest any suma seus a diferents pobles de la comarca. Una altra activitat per apuntar a l’agenda és el pessebre vivent de Santa Pau, que s’ha avançat a aquest cap de setmana, concretament, diumenge i dilluns.

El fet que molts visitants de la Fageda no reservin allotjament fa difícil preveure si hi haurà aglomeracions, tot i que Turisme Garrotxa preveu que pot haver-hi una certa afluència. Turisme Garrotxa creu que les primeres mesures a adoptar a la Fageda han d’anar en la línia de garantir la seguretat dels visitants. Per això estaran atents a les mesures que es puguin desprendre del Departament de Territori per millorar les infraestructures de la zona. Per oferir alternatives al cotxe, la comarca vol impulsar l’habilitació d’un bicicarril fins a Santa Pau aprofitant el pla de foment de la Generalitat. Respecte del servei ampliat de bus que Teisa fa a Santa Pau, Turisme Garrotxa reconeix que hi ha hagut falles a l’hora de donar a conèixer aquesta alternativa.

El dispositiu especial de trànsit pel pont de desembre preveu retencions viàries a la C-17 i a la Nacional 260. El Servei Català de Trànsit i els Mossos d’Esquadra demanen extremar la prudència, sobretot a l’àrea metropolitana de Barcelona. A tot Catalunya es mobilitzaran més de 2 mil mossos, un helicòpter, un avió bimotor i equips mòbils d’informació i senyalització per tal de garantir la seguretat viària.

 

Notícies relacionades:
– Les aglomeracions de visitants a la Fageda aquest cap de setmana han estat similars a les del passat cap de setmana del Pilar
– L’afluència de visitants a la Fageda genera aglomeració de cotxes estacionats fins a la urbanització de Can Blanc de Santa Pau

x