L’Assemblea de Joves de la Garrotxa celebra una taula rodona amb l’historiador Albert Planas ‘Xart’ i el diputat provincial de la CUP Lluc Salellas

Durant tota la tarda i vespre d’aquest dissabte s’ha celebrat a Besalú l’anomenada ‘Botifarrada a la Constitució’, organitzada per l’Assemblea de Joves de la Garrotxa, hereva de les agrupacions Arran i Maulets. Entre els diversos actes, com un torneig de botifarra, concerts o actes de cultura popular, hi ha hagut també una xerrada a càrrec del diputat provincial Lluc Salellas i l’historiador garrotxí Albert Planas, en Xart. Aquest col·loqui, celebrat a l’església de Sant Julià, ha permès al polític i periodista i a l’historiador debatre sobre la Constitució i la Transició Espanyola. Amb la perspectiva que dóna el moment polític actual, els dos ponents han pogut aprofundir en els errors d’una carta magna que és un punt central de discussió actualment i que, en no reconèixer el dret a l’autodeterminació dels catalans, és en bona part, causant de les reivindicacions independentistes d’avui dia.