La Fira de Sant Nicolau d’El Mallol rep milers de visitants en la seva primera edició evocant el passat remença de la vila

Com és costum de principis de desembre, El Mallol ha acollit durant tot aquest diumenge la fira de Sant Nicolau. Aquest esdeveniment, enguany ha canviat una mica el seu format, reduint-se a un dia de durada i adoptant caràcter remença i a més, ha comptat amb un pregoner de luxe: Lluís Llach ha donat el tret de sortida oficial a una fira que, malgrat els canvis, segueix sent absolutament tradicional.

 

Tot i haver abandonat el seu caràcter medieval i haver-se reduït a un sol dia de durada, la Fira de Sant Nicolau segueix sent un dels esdeveniments tradicionals més populars de la Garrotxa. Coincidint amb l’onomàstica, El Mallol ha obert les seves portes als visitants perquè descobreixin, enguany, el passat remença de la vila.

Destaca, també, el fet que enguany la fira l’ha organitzada, en bona part, una comissió del poble, i que ha decidit reduir la seva durada a només un dia, aquest diumenge.

Lluís Llach ha estat el pregoner d’aquesta edició, i ha ressaltat l’encant de la vila i de la fira. Amb l’edició d’enguany, ja fa 22 anys seguits que té lloc aquesta fira, després d’un llarguíssim parèntesi de 86 anys sense celebrar-la que es va trencar el 1993. A més, havent doblat el nombre de parades -amb un total de 52-, la tradició demostra estar més viva que mai.