El Secretari General de CCOO imparteix una conferència sobre drets laborals a l’Institut Bosc de la Coma

El secretari general de Comissions Obreres a Catalunya, Joan Carles Gallego, va impartir ahir una conferència a l’Institut Bosc de la Coma, sobre els drets dels treballadors. Gallego va destacar la necessitat de sindicar-se per aconseguir de forma conjunta condicions laborals que permetin una vida digna.

Avui és el Dia Internacional dels drets humans, i cada any l’Institut Bosc de la Coma d’Olot fa una reflexió sobre les llibertats i reivindicacions de la nostra condició humana. Un dels drets que habitualment es trepitja és el dret al treball, i per aquest motiu el centre va convidar a Joan Carles Gallego, secretari general de Comissions Obreres, a donar una conferència sobre el tema als alumnes de primer de Batxillerat i Formació Professional. Segons la Carta Internacional de Drets Humans, tots hem de tenir feina amb condicions dignes i d’igualtat.

A banda d’exposar els drets que tenim com a persones al voltant del treball, el secretari general de Comissions Obreres també va parlar dels problemes que afecten a molts joves, com són la precarietat laboral o els salaris baixos que perceben; per solucionar això, Gallego pensa necessari trobar espais als sindicats perquè els treballadors joves puguin lluitar pels seus drets.

Gallego també va fer referència sobre la darrera reforma laboral, parlant de la necessitat d’enfrontar-s’hi mitjançant la via de conflicte com és el dret a vaga.

 

Notícies relacionades:
– Unes 300 persones es manifesten pels drets socials i laborals a Olot en la marxa de l’1 de maig
– CCOO alerta de l’augment de la sinistralitat laboral i reclama més control públic arran de la mort d’un treballador a la Garrotxa

x