La 23a Mostra de Pessebres acull diverses novetats i exposicions

Com és costum quan s’acosta Nadal, Olot inaugura la seva Mostra de Pessebres. Enguany, en la 23a edició, la mostra compta amb diverses seus d’exposició, amb temàtiques variades i diorames que repassen la trajectòria pessebrista de l’escola d’Olot.

La mostra de pessebres d’enguany, que es pot visitar des del passat dissabte, compta amb diverses novetats. Una, l’exposició sobre els reis mags al Museu dels Sants. Una altra, també és la recuperació del pessebre del santuari del Tura, amb figures noves, construïdes a partir de la documentació que acreditaven aquest diorama històric. També és nova l’experimentació que s’ha fet amb escultures de Rosa Serra al pati de l’Hospici.

El mateix Hospici també acull una exposició retrospectiva del pessebrisme, amb diorames conservats des dels anys 40, on es pot veure la influència de l’escola d’Olot, i també l’evolució a l’hora de fer pessebres. No deixa tampoc, d’haver-hi els tradicionals pessebres que són més enllà de l’exposició mateixa.

La mostra, que enguany celebra la seva 23a edició, es podrà visitar en diversos punts del centre d’Olot fins el dia 10 de gener.

 

Notícies relacionades:
– Inaugurada la 22a Mostra de Pessebres amb els diorames de l’Associació de Belenistas de Jerez i pessebres d’arreu del món com a principal novetat
– La Mostra de Pessebres recordarà la història del pessebrisme olotí i es preguntarà sobre la història dels tres Reis

x