El Consell Comarcal aprova el pressupost del 2016 per 15 milions amb l’abstenció de l’oposició

El ple del Consell Comarcal de la Garrotxa ha aprovat el pressupost general per al 2016 per uns 15 milions d’euros, 400 mil euros més que el pressupost d’aquest any. Tot i que s’ha rebaixat la partida més important, la de Medi Ambient, fins a 7 milions 800 mil euros, 700 mil euros menys que el pressupost d’aquest any, s’ha pogut incrementar en un milió d’euros la partida de Joventut i Educació, per compensar la falta de recursos procedents de la Generalitat. L’any vinent s’hi destinaran 3 milions 200 mil euros en aquest apartat. El pressupost es va aprovar amb l’abstenció dels grups de l’oposició, que tot i amb algunes diferències, han preferit no posar-hi pals a les rodes.

El ple del Consell Comarcal de la Garrotxa va aprovar ahir al vespre el pressupost general de la corporació del 2016 per 14 milions 900 mil euros, i el pressupost consolidat amb la Fundació Escola Empresa, a qui destina 78 mil 500 euros. En total, més de 15 milions per a un pressupost definit com a realista per l’equip de Govern, que va assegurar que el gestionarà amb prudència i amb esforç per seguir garantint el cofinançament dels serveis als municipis.

Els pressupostos va ser aprovats pel ple amb l’abstenció dels grups a l’oposició, Esquerra, la CUP i el PSC, amb algunes diferències però amb voluntat constructiva. Esquerra va destacar l’esforç del Consell per complir la normativa d’estabilitat pressupostària malgrat l’espoli que van assegurar que practica l’Estat espanyol.

La CUP va trobar a faltar una partida més àmplia per a polítiques d’educació i joventut, més coordinació, incisió i un debat més extens a l’hora de posar en pràctica mesures de promoció econòmica, per a la qual vol un model comú a la Garrotxa. En matèria de Medi Ambient, va demanar una partida per estudiar la implantació de la recollida de deixalles selectiva porta a porta en algun municipi de la Garrotxa.

El PSC va aplaudir l’increment de les partides en matèria de serveis socials i educació. Va trobar elevat el pressupost destinat a tecnologies de la informació i la comunicació, uns 100 mil euros. En matèria de Medi Ambient, va trobar a faltar una partida per a la futura planta de triatge i va demanar incentius per als municipis que practiquen el reciclatge. També va considerar que la partida destinada a la celebració de la Diada, uns 3.000 euros, era elevada, i que hi havia massa partides destinades a associacions de caire municipalista. El president del Consell Comarcal va agrair als grups de l’oposició la seva abstenció en la votació del pressupost de la corporació per al 2016.

Deixa un comentari