Es compleix un any de l’aprovació de taxes favorables al fracking per part del govern espanyol

Aquest dissabte farà un any que el govern espanyol va modificar la llei d’hidrocarburs del 1998 per afavorir el fracking a través d’impostos més baixos. L’executiu popular va aprovar impostos d’entre l’1 i el 4%, segons la quantitat extreta de gasos, afavorint  així l’extracció a través d’aquest mètode de fracturació hidràulica, ja que els impostos per l’extracció convencional de gas i petroli oscil·len entre el 3 i el 5%. Des de Riudaura, una població capdavantera en la lluita contra aquest tipus d’extracció, mostren la seva satisfacció perquè durant aquest any això no hagi afectat la seva població, però els veïns es mantenen alerta per qualsevol canvi que hi pogués haver.


Notícies relacionades:
– ‘Riudaura Junts contra el Fracking’ es pren amb cautela l’aixecament de la suspensió de la llei catalana sobre la fracturació hidràulica per part del Tribunal Constitucional
– El Tribunal Constitucional avala la prohibició del fracking a Catalunya
– Riudaura acull més d’un centenar de persones en la tercera Conferència Euromediterrània contra l’explotació abusiva de combustibles fòssils
– Riudaura es tanca a la fracturació hidràulica tot i els incentius aprovats pel consell de ministres del Govern de Rajoy

x