L’Associació d’Amics de Sant Esteve incrementa la seva activitat de divulgació i patrimoni de l’església

L’Associació d’Amics de Sant Esteve està incrementant la seva activitat entorn de la divulgació i preservació dels secrets de l’església olotina. De totes les actuacions que han determinat com a necessàries dins del projecte museogràfic que han dissenyat, hi ha algunes que han identificat com a urgents.

La primera actuació duta a terme per la nova Associació dels Amics de l’església de Sant Esteve i del Santuari del Tura va ser traslladar les pintures de Lluís Carbonell que es trobaven a la capella dels Dolors fins a la nau central de Sant Esteve. La secretària de la Junta, Carme Grau, ha anunciat que a partir d’ara, es podrà pujar al cor de l’església i observar les pintures de Carbonell recuperades.

Fa uns anys, l’església ja havia pujat fins a la nau central aquesta Mare de Déu. L’entitat considera urgent sanejar la capella dels Dolors, que es troba als baixos del temple, ja que té greus problemes d’humitat.

Mitjançant les donacions de particulars interessats en el projecte i amb l’ajuda econòmica de la parròquia, l’entitat també té previst abordar la problemàtica dels tèrmits i corcs que afecten l’antic museu. L’entitat també vol emprendre tasques de neteja de diverses àrees de l’edifici per fer-les visitables.

La voluntat de la nova entitat és donar a conèixer els “tresors” que es troben en aquest temple, posar-los en valor, difondre les obres i protegir el patrimoni de l’església parroquial de Sant Esteve d’Olot que està catalogada com a Bé Cultural d’Interès Nacional, del santuari del Tura i de totes aquelles capelles o parròquies que estan annexionades a l’església olotina. Des del primer moment, l’associació va tenir clar que una de les seves prioritats era aconseguir obrir l’església a la ciutadania, i així ho han fet amb visites guiades coordinades per Carme Grau que ara volen potenciar. En aquest sentit, s’han marcat com a objectiu que els temples s’incloguin en l’oferta cultural estable de la ciutat.

L’associació vol obrir un sistema de finançament a través de socis que rebran contraprestacions a canvi de la seva aportació. Tot i el repte trobar finançament, l’associació no s’oblida de la façana del temple, que fa uns anys va patir alguns despreniments i necessita una restauració, tot i que està valorada en un milió d’euros. També tenen previst restaurar el Sant Crist de la Paciència, una figura del segle XVII que van localitzar fa poc.

 

Notícies relacionades: 
– L’Associació Cultural d’Amics de l’Església de Sant Esteve busca finançament per preservar-ne i divulgar-ne el patrimoni cultural

x