El bianyenc Adrià Homs es proposa anar de l’Argentina a Equador a cavall per una causa solidària

El jove bianyenc Adrià Homs va marxar el gener del 2014 de la Vall de Bianya per iniciar la volta a la terra juntament amb un amic finlandés, en Leevi, que ha acompanyat el garrotxí en la major part del recorregut fet fins ara.

Actualment, Adrià Homs col·labora amb la fundació catalana PROIDE, que treballa amb projectes educatius a Perú, Togo, Madagascar i Guatemala. Avui ha estat entrevistat per Les Notícies d’OLOT TELEVISIÓ, que ha connectat amb ell a través de videoconferència. El garrotxí ha explicat que vol aconseguir per a aquesta fundació 9.000 euros, un euro per quilòmetre que vol recórrer des de la Patagonia fins com a mínim l’Equador. Ha estat un temps treballant i estalviant per aconseguir l’equip i s’ha fet amb dos cavalls, en Complicao i el Carajo. La campanya solidària que emprèn està destinada sobretot a les empreses. Homs ha dir que qualsevol empresa que vulgui col·laborar amb el projecte, pot adreçar-se a la Fundació PROIDE o al web www.lavoltaalaterra.cat.

Durant prop de dos anys, Adrià Homs ha recorregut gran part d’Àfrica i ha visitat la Índia, Nepal, Tailandia, Camboya i Malasia. Aquí, el camí dels dos amics es va separar. L’Adrià ha seguit viatjant a l’Uruguay, Xile i Argentina, on es troba actualment. Durant tot aquest viatge, el jove garrotxí ha impulsat o col·laborat amb diversos projectes solidaris.

 

Notícies relacionades:
– ‘La volta a la terra’ d’Adrià Homs és la protagonista de ‘La 7mana Girona’
– Adrià Homs s’acomiada de la Vall de Bianya abans de fer la volta al món