El Rotary Club Olot-la Garrotxa entrega un taló de 55.000 euros per seguir la campanya de detecció precoç del càncer de còlon a la comarca

El Rotary Club Olot-la Garrotxa ha fet entrega aquest matí d’un xec de 55.000 euros per impulsar la campanya de cribratge per la detecció precoç del càncer de còlon a la comarca. Des que va començar la campanya s’han detectat 107 casos de risc.


A la Garrotxa ja hi ha un 57% dels homes i dones entre els 50 i els 69 anys que han participat a la campanya de cribratge per la detecció precoç del càncer de còlon. Aquesta campanya, que gestiona l’Institut de Recerca Biomèdica de Girona, ha estat impulsada gràcies al Rotary Club Olot-la Garrotxa, que avui ha donat un taló de 55.000 euros per dur a terme la prevenció contra el càncer de còlon.

Gràcies a la campanya, l’Hospital d’Olot ha pogut dur a terme 185 colonoscòpies als casos detectats amb les anàlisis de femta fetes a través de les farmàcies. D’aquests, s’han descobert 107 casos de risc de desenvolupar càncer, i 8 d’aquestes persones ja patien un càncer de còlon. La detecció dels casos de risc és molt fàcil, i es pretén que el 2017 tots els homes i dones de la franja entre 50 i 69 anys s’hagin fet les proves.

La recaptació es va poder aconseguir, en part, gràcies a les taules solidàries dels sopars impulsats pel Rotary Club Olot-la Garrotxa, que es va comprometre a pagar el 42% d’aquesta campanya.

 

Notícies relacionades:
– La participació al programa de Detecció Precoç de Càncer de Còlon i Recte a la Garrotxa és de gairebé el 57%
– El Rotary Club Olot Garrotxa recapta 45.000 euros en un sopar benèfic pel programa de detecció precoç del càncer de còlon i recte
– El club Rotary d’Olot-La Garrotxa patrocina la Campanya de Prevenció de Càncer de Còlon i Recte a la comarca

x