Els responsables del temps són els nous personatges de la cavalcada dels Reis d’Orient d’Olot

Aquest any els Reis d’Orient faran a Olot la setantena cavalcada i vindran acompanyats d’uns nous personatges: els responsables del temps. Aquesta és la principal novetat dels actes relacionats amb l’arribada de Ses Majestats a la ciutat, que sota l’organització del centre Els Catòlics, inclou també la renovació progressiva del campament reial.

Els Catòlics ja van fent boca per l’arribada dels Reis d’Orient a Olot. A la Sala el Caliu de l’entitat s’hi pot veure una exposició que han preparat els voluntaris amb material del campament reial de l’any passat. Uns voluntaris que porten mesos preparant, un any més, l’arribada de Ses Majestats a la capital garrotxina. Aquest any ho faran acompanyats de 300 patges entre els que hi haurà uns nous personatges, els responsables del temps, que són els encarregats de controlar el temps i allargar les hores i els minuts, tal com ha explicat Andreu Oliveras, membre de la comissió organitzadora d’aquest esdeveniment.

Com és habitual la cavalcada començarà a 2/4 de 7 des de la Plaça Clarà i recorrerà els  carrers del centre fins al Firal. Allà, una vegada els reis s’hagin assegut als trons, començarà el Concurs de Fanals Miquel Gou. L’entrega dels premis es farà a les 9 del vespre. Per a aquest any, l’organització fa el salt a les xarxes socials i demana a tots als assistents que comparteixin les fotos de la cavalcada a Instagram utilitzant l’etiqueta #ReisOlot16. Aquesta mateixa etiqueta es pot fer servir per compartir les fotografies de la visita dels infants al campament reial, que s’instal·larà a la Plaça Clara a partir del dia 2 de gener. Aquest any el campament inicia un canvi d’imatge progressiu de la mà del dissenyador olotí Jordi Vayreda. El canvi s’anirà aplicant durant els propers anys i l’organització ha volgut mantenir en secret la novetat d’enguany, tot i que avancen que “es veurà molt”.

El campament reial seguirà el mateix format que en les passades edicions. L’horari d’obertura serà a les 5 de la tarda i l’entrada a la cua, tal com ja es va fer l’any passat, es tancarà a les 9 del vespre.

 

Notícies relacionades:
– L’alcalde d’Olot demana als Reis Mags que siguin generosos amb els olotins
– Centenars de nens i nenes visiten el Campament Reial de la Plaça Clarà per fer arribar les seves cartes als Tres Reis d’Orient

Deixa un comentari