La intrusió de pols en suspensió ha apujat el contaminant PM10 fins a un nivell moderat

Aquests dies a la Garrotxa estem patint una intrusió de pols en suspensió que ha apujat els nivells del contaminant PM10. Les Notícies d’OLOT TELEVISIÓ ha entrevistat via telefònica amb la directora general de Qualitat Ambiental de la Generalitat, Assumpta Farran, per conèixer-ne les causes i les mesures contra aquest fenomen.


Farran ha explicat la causa de la concentració de pols, provinent d’Àfrica. El motiu és la presència des de fa dies d’un anticicló que no marxarà fins la setmana vinent. Tot i així, la directora general de Qualitat Ambiental ha assegurat que la situació a la Garrotxa no és preocupant. A sectors de Catalunya com la zona metropolitana de Barcelona o el Maresme, en canvi, els nivells de contaminació són molt més elevats. Farran ha explicat que es treballa en la conscienciació per reduir els cotxes que diàriament circulen en aquesta zona. Respecte de la Garrotxa, ha explicat que també es poden fer actuacions com evitar de cremar rostolls aquests dies en què es poden veure les acumulacions de pols a les valls des d’indrets elebats.

Deixa un comentari