L’Ajuntament de Castellfollit de la Roca aprova un pressupost descompensat per 7.000 euros amb l’objectiu de compensar la tresoreria a finals d’any

L’obra del nou ajuntament de Castellfollit de la Roca ha condicionat el pressupost del municipi per al 2016. La inversió més destacada és una partida de 100 mil euros per acabar l’obra de l’edifici consistorial. El pressupost ha estat aprovat amb els vots a favor de l’equip de Govern i l’abstenció de l’oposició.


L’Ajuntament de Castellfollit de la Roca ha aprovat un pressupost d’un milió 33 mil euros per al 2016, una xifra lleugerament superior a l’any que acaba. Aquest any, el pressupost s’ha presentat en desequilibri. Hi ha 7 mil euros més a l’apartat d’ingressos respecte al de despeses. Després d’haver corregit el negatiu a la tresoreria municipal, a l’Ajuntament li queden 7 mil euros que preveu ingressar durant el 2016 per quadrar els comptes a la fi de l’exercici.

En l’apartat de despeses, s’ha apujat la partida de serveis socials. L’any passat, l’Ajuntament de Castellfollit havia reservat 2.000 euros per defensa jurídica. L’any vinent, el consistori delegarà els serveis jurídics al servei XALOC de la Diputació de Girona, i passa els 2.000 euros a Promoció Turística, una àrea que vol potenciar.

Per a l’any que ve no s’ha previst cap partida específica per a la cinglera. L’Ajuntament espera que es traci el pla integral de protecció de la cinglera, que elaboren conjuntament diverses administracions, per saber el cost de l’actuació i assignar-li una partida.

Al ple de l’Ajuntament també es van aprovar definitivament les Ordenances Fiscals. Es va fer per unanimitat. La taxa de recollida d’escombraries s’abaixarà un 4,5%. Les taxes que pugen, ho fan dins dels límits permesos. També s’han obert tots els trams de bonificacions disponibles per a tots els serveis bàsics que presta l’Ajuntament.

 

Notícies relacionades:
– L’Ajuntament de Castellfollit de la Roca vol renunciar a part de les actuacions previstes pel pla Viure al Poble
– L’Ajuntament de Castellfollit resol els contractes de l’obra de l’edifici consistorial, que assumirà el Consell Comarcal

Deixa un comentari